Blachy i maty wypiekowe
Blachy i maty wypiekowe to podstawowe wyposażenie każdej cukierni oraz piekarni. W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór blach do standardowych wypieków, w tym specjalistyczne blachy do wypieku hamburgerów oraz bagietek. Wszystkie blachy i maty wypiekowe w ofercie HERT cechują się wysoką jakością oraz nie wyginają się podczas pieczenia.
Blachy wypiekowe do piekarni i cukierni
Oferowane przez nas blachy wypiekowe to akcesoria do piekarni i cukierni, które zostały stworzone przez francuskich i niemieckich producentów – to daje gwarancję wykorzystania najlepszych materiałów oraz wysokiej jakości wykonania. Chętnie wybierane blachy do pieczenia ze specjalnego stopu aluminium umożliwiają wygodne pieczenie bez przywierania. Dzięki temu, że nie wykorzystuje się w nich żadnych chemicznych powłok, są to produkty całkowicie bezpieczne dla zdrowia.
Blachy wypiekowe z naszej oferty są wykonane ze specjalnego stopu aluminium, co zapewnia niezwykłą wytrzymałość. Wysokiej jakości materiał wpływa na większą stabilność cieplną, co w efekcie zwiększa trwałość akcesoriów. Blachy piekarnicze są też odporne na odkształcenia, nawet przy działaniu bardzo wysokich temperatur. Sprawdzą się więc idealnie w każdej piekarni, gdzie będą służyć przez długie lata.
Blachy perforowane do piekarni i cukierni – szybsze pieczenie i komfort pracy
Bardzo popularnym produktem są również blachy perforowane. To uniwersalne akcesoria, które przyspieszają czas wypieku o kilkanaście procent. Specjalne otwory wpływają na lepszą cyrkulację powietrza oraz zapewniają równomierne rozprowadzanie ciepła. Dzięki temu otrzymujemy produkt równomiernie wypieczony, zarówno w środku, jak i na obrzeżach.
W Twojej piekarni lub cukierni sprawdzi się blacha perforowana? Sprawdź bogatą ofertę sklepu HERT – nasz asortyment tworzą blachy perforowane z otworami różnej wielkości. Najpopularniejszą i uniwersalną perforacją jest 3 mm, natomiast do wypieku rzadszych ciast doskonałe są blachy z perforacją 1 mm lub 2 mm. Rozwiązanie to przyczynia się więc do realnych oszczędności w piekarni lub cukierni oraz poprawia komfort pracy.
Blachy i maty wypiekowe – niezbędne wyposażenie piekarni i cukierni
Do profesjonalnego wyposażenia piekarni należą specjalistyczne blachy wypiekowe, na przykład przeznaczone do wypieku bagietek lub bułek hamburgerowych. Blachy bagietkowe z naszej oferty wykonane są z najlepszej jakości aluminium. Zaprojektowane wygięcia wykonane są na specjalnych maszynach, które zapewniają pełną dokładność i powtarzalność wypieków. Do ich zalet zalicza się też prosty, kompaktowy kształt oraz dużą sztywność.
Blachy bagietkowe gwarantują bezawaryjną pracę przez wiele lat. Specjalny stelaż ze stali nierdzewnej oraz zaokrąglone rogi wpływają na wysoką jakość wypieków. W naszej ofercie znajdziesz także blachy przystosowane do wypieku bagietek francuskich oraz niemieckich.
Bardzo praktycznym wyborem są blachy do wypieku hamburgerów, które gwarantują równomierny wypiek bułek. Wykonane są metodą tłoczoną, aby utrzymanie ich w czystości nie stanowiło problemu. Do wyboru mamy dwa różne rozmiary, aby trafić w potrzeby i upodobania naszych klientów. Innym rodzajem jest blacha do zapiekanek, która ma specjalną płaską muldę. Dostępna jest również w kilku wersjach rozmiarowych. Są to elementy, które wpływają na efektywną pracę każdej piekarni oraz świadczą o jej profesjonalizmie. Sprawdź również linie do bułek, które pomoga zautomatyzować i przyspieszyć produkcję wyrobów piekarniczych.