Szkolenie:
Systemy zimna w procesie długiej fermentacji - odpiek w punkcie sprzedaży.
Boulangerie - piekarnia i kawiarnia we francuskim stylu. Jak to się robi we Francji?
![]() |
13 maja 2014, od godz. 11:00 |
Zastosowanie systemów zimna w produkcji piekarsko-ciastkarskiej pozwala:
efektywnie planować produkcję, lepiej zarządzać czasem pracy, zmniejszyć zużycie energii elektrycznej i co najważniejsze wypiekać smaczne i bardziej aromatyczne pieczywo.
Podczas szkolenia poznacie Państwo od strony praktycznej wszystkie zalety tej metody produkcji.
Ponadto technolog z firmy Bongard podzieli się rozwiązaniami i technikami jakie wykorzystują piekarze we francuskich piekarniach i kawiarniach, w których można zjeść śniadanie czy lunch oparty przede wszystkim na wypiekach prosto z pieca.
Szkolenie obejmuje następujące zagadnienia:
chłodzenie, garowanie, mrożenie oraz metody produkcji stosowane we Francji.
PROGRAM SZKOLENIA:
11:00 - 11:30 Boulangerie - Jak to się robi we Francji? (prezentacja Bongard)
11:30 - 12:15 Systemy zimna w procesie długiej fermentacji
(prezentacja teoretyczna; prowadzenie: Rafał Olewczyński, Piotr Sieracki)
12:15 - 13:00 Przerwa i pokazy Boulangerie (Bongard)
13:00 - 14:00 Formowanie - Chłodzenie - Wypiek
(prezentacja praktyczna; prowadzenie: Piotr Sieracki)
14:00 - 14:30 Nowoczesna ekspozycja handlowa - aranżacja, oświetlenie, wyposażenie
(prezentacja Hert sklepy; prowadzenie: Piotr Wiśniewski, Paweł Żebrowski)
Informacja i potweierdzanie udziału:
tel.: 508 090 379; 510 085 852;
mail: haKFZ9tWKXCG7IwTiL1t0Bp